Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Itäisen Suomenlahden Kansallispuiston melontavaellus


Koe Karu ja Kaunis Itäisen Suomenlahden Kansallispuisto

Itäisen Suomenlahden Kansallispuisto on karu ja kaunis.

Ulkosaariston kalastajakyliä, upeita tyrskyjen pieksemiä silokallioita, karuja autiokareja, jyrkkäseinäisiä punagraniittisia rapakivirantoja ja Suuri Pisin kaltaisia merestä nousevia harjuja - tämän kaltaisia ovat Itäisen Suomenlahden Kansallispuiston sata saarta ja luotoa tyypillisimmillään. Luonnon elementtien voimakas läsnäolo ja tietynlainen maailmanlaidalla olemisen tunne on Itäisen Suomenlahden Kansallispuistossa jatkuvasti vahva.

Kansallispuisto tunnetaan paitsi ennenkaikkea kauneudestaan ja karuudestaan, myös upeasta merilinnustostaan - alueella onkin runsaasti hyviä lintusaaria. Yleisimpiä vesilintuja ovat isokoskelo ja tukkasotka ja liikkumiselta rauhoitetuilla luodoilla saavat pesimärauhan vaateliaimmatkin avomeren linnut, kuten ruokki ja riskilä. Myös muualla Suomessa voimakkaasti taantunut pilkkasiipi pesii edelleen puistossa ja muita harvalukuisia merilintuja ovat muun muassa etelänkiisla, merihanhi ja luotokirvinen. Suurta lintuharrastajan juhlaa on toukokuun loppu, kun sadattuhannet arktiset vesilinnut ja kahlaajat täyttävät taivaan reitillään kohti pohjoisia pesimäseutujaan. Jos aihe yhtään innostaa, ei tätä aikaa kannata jättää välistä.

Linnuston lisäksi myös Itämerennorppa ja harmaahylje eli halli ovat löytäneet turvasataman Kansallispuiston kalliorannoilta.

Ulko-Tammio on yksi Itäisen Suomenlahden Kansallispuiston upeista kalliosaarista, jossa todella olet Suomen kaakon kulmalla, vain muutaman kilometrin päässä itärajasta. Ulko-Tammiolla on varsin rikas linnusto sekä ilahduttavan laajakirjoinen villiyrttien, marjojen sekä niittykukkienkin kasvisto ja on sillä myös mittava osansa Suomen sotahistoriassa.
Saarella kulkiessa ajatukset vuorottelevatkin sen karun kauneuden ihastelussa sekä sen historian konfliktien kaiuissa. Ulko-Tammio onkin yksi melontavaelluksen pääkohteistä jonne pyrimme ainakin yhdeksi yöksi, mutta reittisuunitelma määräytyy tarkemmin lähempänä, kunhan luotettavat sää- ja tuuliennusteet alueelle on saatu.

Melontavaelluksen hinta on 349€/henkilö ja se sisältää opastuksen, Merikajakin vuokran turvavarusteineen sekä yöpymisvarusteiden - makuupussi ja teltta tai riippari tarpilla ja hyttysverkolla - vuokran koko vaelluksen ajaksi.

Melontavaellus alkaa tiistaina 25. kesäkuuta kello 10 Klamilan kalasatamasta, osoitteesta Kalasatamantie 148, 49860 Virolahti, jonne se myös päättyy perjantaina 28. kesäkuuta.

Edellinen
Edellinen
3. kesäkuuta

Maanantain Matalan kynnyksen Merimelonnat

Seuraava
Seuraava
31. heinäkuuta

Melontavaellus kauniilla Kymijoella